#GEEF ME AANDACHT
In de interactieve installatie # GEEF ME AANDACHT ziet de bezoeker het persoonlijke verlangen van de maker naar face-to-face contact. En hoe zij deze probeert terug te eigenen in de netwerksamenleving van nu
Vanuit de academie kreeg ik de opdracht om Breda in te gaan met de Engelse uitspraak ‘Not in my backyard.’  Ik kwam Memduh tegen, een dakloze man. Hij had geen telefoon die hem afleidde als ik met hem prak. Hij had geen gesprekken die hij met anderen voerde als ik met hem sprak. Hij luisterde naar mij en ik naar hem.
Wat ik zo mooi vond aan deze ontmoeting is dat Memduh in het nu leeft en echt contact heeft met mens en dier en alles verder om hem heen. Hij is aanwezig. 
Het is op dat moment dat ik merkte dat ik eigenlijk al een langere tijd opzoek ben naar diepere relaties met anderen. Dan spreek ik ook over relaties met mensen die ik dagelijks zie, maar eigenlijk nooit nuchter een goed gesprek mee heb gehad. 
Zoals mijn klasgenoten en vrienden. Sommige staan dichterbij me dan anderen, maar als ik een goed gesprek voer met iemand die ik bestempeld heb tot ‘vriend’ moeten we in deze netwerksamenleving eerst wat alcohol hebben gedronken of we spreken elkaar via WhatsApp. Gek genoeg vind ik het zelf ook heel eng om te zeggen wat ik denk en voel in een face-to-face gesprek met vrienden. Je stelt je kwetsbaar op en er is geen knop waarmee je het geen wat je zojuist heb gezegd ongedaan kan maken. 

Video-stills uit de installatie

De bezoeker neemt in zijn of haar eentje plaats op een stoel in een open hok van twee bij twee meter wat is ingericht als een huiskamer. De bezoeker zet een koptelefoon op en legt zijn of haar smartphone op een kistje. Zodra de smartphone op het kistje ligt speelt de video af waar je mij ziet kijken en praten met klasgenoten/vrienden. 
Marleine van der Werf
Marleine van der Werf
Evalore Beukers
Evalore Beukers
Als de bezoeker voortijdig zijn smartphone weer oppakt zal de video stoppen, terug gaan naar nul en zal de bezoeker vanaf het begin moeten kijken. ​​​​​​​
Meer backstage beelden op insta: @geef_me_aandacht
Meer backstage beelden op insta: @geef_me_aandacht
Interactief onderdeel
Interactief onderdeel
Neem gerust contact op voor meer informatie. 
# GEEF ME AANDACHT was te beleven op 6 Juni 2019 bij de expositie Bedraad te AKV.Stjoost Breda. 
Meer backstage beelden op instagram ; @geef_me_aandacht. (Druk op de knop hier onder)
Back to Top